Daugelis neįsivaizduojame iškilmingų ir masinių renginių be pučiamųjų orkestrų muzikos.Tad šiais metais Utenos miesto gimtadienio proga rengiamas pučiamųjų orkestrų festivalis “Skambėkite, dūdos, Aukštaitijoje” žada būti skambus, spalvingas, patrauklus kiekvieno akiai, ausiai, širdžiai. Jis buvo suplanuotas rengiant tarptautinį projektą “Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos”. Festivalyje dalyvaus du šaunūs meno kolektyvai – Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos ir Aukštakalnio progimnazijos jungtinis pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas Vytauto Latono, ir Preilių muzikos ir menų mokyklos jaunių pučiamųjų orkestras, kuriam vadovauja Olegs Kolesničienko, drauge su juo dirba mokytojas Roberts Viškeris. Šie orkestrai, jungiantys po trisdešimt muzikantų, pagal projekte numatytą mokymo programą, liepos 11-13 dienomis repetavo, mokėsi bendrų kūrinių, ilsėjosi, organizavo tarpusavio sporto rungtis Alantoje veikusioje stovykloje.
Energingi ir gerai nusiteikę jaunieji muzikantai išmoko tris bendrus kūrinius: Kielelė, muz. Raimundo Paulso; Žygis į Vilnių, muz. Kazio Daugėlos; Šoksim ligi ryto, muz. Tomo Adomavičiaus.
Atsisveikindami su stovykla orkestrai padovanojo susirinkusiems trumpą programą, kurioje nuskambėjo ir minėti kūriniai. Geros kloties, skambių melodijų ir smagaus susitikimo Utenos miesto šventėje orkestrantams linkėjo Preilių muzikos ir menų mokyklos direktorius Alberts Vucans ir Utenos kultūros centro direktorė, projekto “Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos” vadovė Asta Motuzienė.

Regina Katinaitė-Lumpickienė
Projekto koordinatorė

bpa034 bpa035 bpa036 bpa037 bpa038

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: