Šiųmetė Preilių miesto šventė, žinoma, negalėjo apsieiti be Baltojo paukščio, žaviai išskleidu-
sio tautinio meno sparnus virš dviejų kaimyninių šalių ypač per kultūrą ir meną giminingų – Aukštaitijos ir Latgalos – regionų.
Dar tebesidalinant Utenoje valstybės dienos proga surengto folkloro festivalio šviesiais ir šiltais įspūdžiais, liepos14-ąją net 100 uteniškių, talentingų šokėjų, dainininkų, muzikantų, išvyko į Preilius
gražiai įsijungti į miesto šventės programą, kurioje svarbiausioji vieta buvo skirta tarptautinio projekto
„Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos“ dalyviams – latvių ir lietuvių mėgėjų meno kolektyvams.
Lietuvai ir Aukštaitijai atstovavo uteniškiai: vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis” folkloro ansamblis „Kupolytė” (vad. Elena Kiškienė), Utenos mokytojų liaudiškų šokių kolektyvas „Levindra” (vad. Audinga Kvaselytė), Daugailių kultūros centro kapela „Daugailių berniokai“ (vad. Petras Leleika), Utenos kultūros centro folkloro ansamblis „Utauta“ (vad. Liuda Griciuvienė) ir liaudiškos muzikos kapela (vad. Laimutis Kirilauskas). Šie meno kolektyvai Preilių miesto vasaros koncertų estradoje ne tik parodė puikią savo programą, bet ir drauge su Preilių miesto mėgėjų meno kolektyvais sukosi lietuviškų ir latviškų tautinių šokių ritmu, drauge grojo kapelų melodijas, dainavo lietuvių ir latvių liaudies dainas. Šiuos bendrus kūrinius kolektyvai išmoko stovyklose, šiais metais pagal projekto mokymų programą surengtose Alantos dvare.
Gražūs mūsų Utenos mėgėjų meno kolektyvai tikrai papuošė Preilių miesto šventės programą,
tą dėkodamas pabrėžė savo kalboje ir meras Aldis Adamovičs. Sveikinimo žodį nuo uteniškių preiliečiams tarė drauge su meno kolektyvais atvykę Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Petravičius ir Utenos kultūros centro direktorė, projekto „Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos“ vadovė Asta Motuzienė.
Regina Katinaitė-Lumpickienė
Projekto koordinatorė

bpa039 bpa040 bpa041 bpa042 bpa044 bpa045

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: