Darnaus bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Latvijos projekto „Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos“ lietuvių ir latvių darbo grupės paskutiniąją liepos dieną susirinko aptarti projekte numatytų leidinių – fotoalbumo ir dviejų brošiūrų koncepcijos, parengimo ir leidybos klausimų. Susitikimas vyko Antano ir Motiejaus Miškinių literatūrinėje sodyboje Juknėnų k.
Fotoalbumas bus išleistas Lietuvoje 2013 metais lietuvių ir latvių kalbomis su vertimu į anglų kalbą, 500 egz., turinys atspindės Aukštaitijos ir Latgalos estetines ir etnines tradicijas, plačiai nušvies Utenos ir Preilių kraštus.
Brošiūras išleis projekto parneriai latviai, vienoje iš jų bus pasakojama apie Utenos ir Preilių krašto tautodailininkus, jų darbus, kitoje – apie mėgėjų meno kolektyvus, bendras šventes, festivalius, mokymų stovyklas.
Visų leidinių, ypač fotoalbumo parengimui, reikės kruopštaus abiejų šalių partnerių bendradar-
biavimo.
Pasitarime dalyvavo Latvijos Preilių savivaldybės projektų vadovė Sanita Melko, kultūros va-
dybininkė Inara Urča, dailininkė Dagnija Urča, choreografė Silvija Kurtina, mūsų pusei atstovavo Utenos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, projekto „Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos“ vadovė, Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė, koordinatorė, di-
rektorės pavaduotoja Regina Katinaitė-Lumpickienė, techninės kūrybos vadovas Adolfas Sinkevičius.
Kaip visada, puikią pažintinę-edukacinę ekskursiją šioje unikalioje rajono vietovėje – įžymių rašytojų tėviškėje – pravedė muziejininkė Rima Gaidienė.

Regina Katinaitė-Lumpickienė
Projekto koordinatorė

bpa046 bpa047

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: