Utenos kultūros centre balandžio 26-ąją įvyko 2007–2013 m. Latvijos – Lietuvos bendradarbiavimo per sieną projekto „Darnaus bendradarbiavimo Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos” darbo grupės susitikimas. Šiame susitikime Lietuvai atstovavo
Asta Motuzienė , Regina Katinaitė –Lumpickienė, Gitana Platkevičienė, Adolfas Sinkevičius, Roberta Macelienė. Projekto partneriams iš Latvijos atstovavo Sanita Melko, Silvija Kurtina, Inara Urča, Guntis Skrimblis, Alberts Vucans.
Susitikime aptarta eilė aktualių klausimų: fotoalbumo parengimo darbai, projekto viešinimas radijo reportažais, informaciniai leidiniai –brošiūros, 2013 m. dainų šventė Preiliuose.
Fotoalbumo parengimo darbai vyksta. Jame atsispindės Aukštaitijos ir Latgalos istorija, gamta, kultūros paminklai, šventės, kolektyvai, įžymūs žmonės, išsamiai – projekto veiklos ir pasiekti rezultatai. Sveikinimo žodį rašys Utenos ir Preilių merai bei projekto vadovė Asta Motuzienė. Medžiagos leidiniui turima pakankamai, ją reikia susisteminti, pateikti įdomiai ir informatyviai. Kalbos – latvių ir lietuvių, teksto reziumė – anglų. Eilėraščiai bus pateikti tarme, jie į kitas kalbas nebus verčiami. Leidinyje numatoma išlaikyti žodinės ir vaizdinės informacijos santykį, pasirūpinti kokybiška informacija, nuotraukomis.
Dvi brošiūros bus išleistos Latvijoje ir skirtos 2013 m. birželio 29 d. vyksiančiai dainų šventei Preiliuose. Vienoje bus reklamuojami Aukštaitijos ir Latgalos tautodailininkai, amatininkai, jų kuriami darbai, kitoje – patalpinta projekto veiklose dalyvavusių kolektyvų ir jų vadovų nuotraukos, trumpa informacija apie jų veiklą. Pabrėžta, kad projekto veiklos nuolat viešinamos internetiniame puslapyje, spaudoje, dar prisidės radijo reportažai.
Dainų šventė Preiliuose vyks šių metų birželio 29 d. Joje dalyvaus 500 meno mėgėjų iš Lietuvos ir tiek pat iš Latvijos. Visuomenei bus pristatoma didelė šokių, dainų ir muzikos programa, atlikti kartu lietuvių ir latvių išmokti šokiai ir dainos, pučiamųjų orkestrų programa. Visa šventės programa turėtų sutilpti į 3 val. koncertą. Tautodailininkai, amatininkai, muzikantai savo darbus Latvijos žiūrovui, o tuo pačiu tikimasi, kad ir atvykusiems žiūrovams iš Lietuvos, pristatys jau nuo ryto vyksiančioje mugėje. Dainų šventei tiek lietuviai, tiek latviai ruošiasi labai atsakingai: intensyviai vyksta kolektyvų repeticijos, įtvirtinama programa, paskirti chorų programos, pučiamų-
jų, folkloro kolektyvų ir šokių dalies koordinatoriai, tikslinamas tautodailininkų ir amatininkų sąrašas, sprendžiami transporto ir kiti organizaciniai klausimai.

Regina Katinaitė-Lumpickienė
Projekto koordinatorė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: