Artėjant didžiausiajm projekto „Baltas paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos“ renginiui – Dainų šventei, kuri birželio 29-ąją įvyks Preilių miesto parke, lietuvių ir latvių darbo grupės birželio 21-ąją susitiko Preilių kultūros centre aptarti visų šventės organizacinių detalių, galutinio scenarijaus, vedimo tekstų, vertimų. Susitikime iš Lietuvos pusės dalyvavo projekto „Baltas paukštis“ vadovė Asta Motuzienė, koordinatorė Regina Katinaitė-Lumpickienė, meno kolektyvų vadovai Gediminas Gricius, Liuda Griciuvienė, Roberta Macelienė, latviams atstovavo Sanita Melko, Inara Urča, Silvija Kurtina, Alberts Vucans, pasitarime dalyvavo ir dainų šventės vedėjai.
Dainų šventė – baigiamasis projekto akordas, pagrindinis siekinys, į kurį eita pusantrų metų, atsakingai rengtasi mokymų stovyklose, koncertuota šventėse, festivaliuose, keistasi meno kolektyvais tarp Aukštaitijos ir Latgalos.
Preilių miesto parko estrada priims 1000 Utenos ir Preilių meno mėgėjų, o žiūrovų lauks jaukus parkas su iš projekto lėšų atnaujintais suoliukais. Sukurta šventės emblema (dailininkė Aurina Paškevičienė), dalyviams pasiūtos suvenyrinės skarelės su šia emblema. Į šventės šurmulį gražiai įsilies ir mūsų krašto bei Preilių tautodailininkai.
Taigi lieka paskutinės pasirengimo akimirkos ir Baltas paukštis plačiai išskleis dainų, šokių, muzikos sparnus virš Aukštaitijos ir Latgalos.

Fiksavimas

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: