vievrr001Dainų šventės „Čia – mano namai“ apžiūroje puikiai pasirodęs Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“ ir toliau nelėtina tempo – įtemptas repeticijų grafikas, koncertai, išvykos…
Vasario 16 d. šventiniame vakare „Vieversa“ pateikė įdomią kompoziciją – pristatė visų Lietuvos etnografinių regionų tautinius kostiumus. Kovo 11 d. minėjime visos ansamblio grupės parengė programą „Užaugs vėl ąžuolai…“ ir energingai įsijungė į Utenos sporto mokyklos 60-mečio šventę.
Kovo 6 d. ansamblis dalyvavo tarptautiniame tautinio meno festivalyje „Suk ratelį pasauliui“, o kovo 7 d. šokių ir dainų ansamblių festivalyje „Saulala riduolėla“.
Visą pavasarį šokėjai sukosi festivalio „Draugai draugams“ rate: koncertavo Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, Švenčionyse, Zarasuose, o kovo 14 d. „Vieversa“ draugus sutiko Utenoje.
Ansamblio vadovė Roberta Macelienė aktyviai dalyvauja kultūrinės edukacijos programose, kartu su šokėjais pristato dainų šventės ansamblių vakaro Dzūkiškos ir Aukštaitiškos dalies šokių kompozicijas: Kauno technologijos universitete su ansambliu „Nemunas“, Lietuvos edukologijos universitete su ansambliu „Šviesa“, Mykolo Romerio universitete su ansambliu „Skalsa“, Alytaus kultūros centre su ansambliu „Dainava“.


vievrr002

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: