Birželio 18-ąją Vilniaus rotušėje pristatyta knyga „Lietuvių dainų švenčių tradicija“, kurioje apžvelgiama ilga ir turtinga šios šventės istorija nuo 1924 iki 2014 metų. Leidinyje surinkta ir vienoje vietoje publikuojama archyvinė medžiaga, aprašyti svarbiausių dainų švenčių įvykiai, iliustruoti daugiau kaip pusantro tūkstančio nuotraukų.
Juozas Mikutavičius, šio leidinio sudarytojas ir kūrybinės grupės vadovas, kalbėjo, kad rengiant knygą, pagrindinis tikslas buvo parodyti kuo daugiau žmonių, nes ši šventė yra bendras tūkstančių žmonių darbas. Leidinio pasirodymo proga visus  pasveikino kultūros ministras Šarūnas Birutis, koncertavo dainininkė Veronika Povilionienė bei mergaičių ir merginų choras „Liepaitės“.
Tekstus šiam unikaliam leidiniui rengė daugybė žmonių, kultūros įstaigų. Medžiagą apie Utenos rajono dainų šventes pateikė Adelė Čypienė ir Adolfas Driukas.
Šios knygos sutiktuvėse dalyvavo Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė ir maestro Adolfas Driukas.

UKC informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: