IMG_7212Balandžio 16–19 dienomis Utenos kultūro centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“, dainavimo studija „Decima“ ir mokyklos-darželio „Varpelis“ 4 kl. mokiniai dalyvavo Lietuvos ir Lenkijos kultūrinių mainų programoje „Pavasario pasaka Tatruose“.

Šios programos tikslas pristatyti Lietuvos tautinę kultūrą, dainas, šokius, muziką ir susipažinti su kaimyninės Lenkijos istorija, kultūra, tradicijomis ir gamta.

Balandžio 16-osios popietę atvykę į Veličkų druskų kasyklas susipažinome su šiuo paminklu, 1976 m. įtrauktu į UNESCO pasaulio paveldo sąrašus. Įspūdingas reginys, kai nusileidi į 67 metrų gylį ir randi iš druskų sukurtą bažnyčią. O kiek džiaugsmo buvo visiems, kai leido laižyti sienas, nes 1 kg druskų įskaičiuotas į mūsų nupirkto bilieto kainą.

Atvykę į Pono Jozefo svečių namus radome garuojančią vakarienę ant šventiškai padengtų stalų. Po to organizatorius Denisas pravedė įspūdingą diskoteką vaikams, kurioje šėlo vaikai ir suaugę.

Kitą dieną Novyj Targo kultūros centre vyko koncertas, kurio metu susipažinome ir pasikeitėme suvenyrais su šio kultūros centro šokių ir dainų ansambliu „Mali Swarni“. Aplankėme įspūdingą namą „Aukštyn kojomis“, maudėmės terminiame baseine, kuris pastatytas ant terminių versmių, jame vanduo sušyla virš 30oC.

Kitą dieną susikrovę lagaminus į autobusą patraukėme Krokuvos link, o ten, lydimi organizatorių Deniso ir Almos bei gido Karolio, susipažinome su Krokuvos senamiesčiu, Karalių rūmais, Turgaus aikšte, Jogailaičių universitetu ir kt. Po to lankėmės Vavelio pilyje, istorinėje Lietuvos ir Lenkijos valdovų rezidencijoje.

Krokuvoje kvepia pavasariu, žydi magnolijų medžiai, hiacintų ir raktažolių lysvės. Grįžome pilni įspūdžių, emocijų ir su nauju vėju įsiliesime į koncertus Utenoje.

 

                                                Roberta Macelienė

                                    UKC šokių ir dainų ansamblio „Vieversa“ vadovė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: