img001Gegužės 19-ąją Utenos kultūros centro darbuotojai kėlė kvalifikaciją išvažiuojamajame seminare pagal programą „Kultūros centrų bendradarbiavimo plėtros galimybės ir teikiamų paslaugų įvairovė“. Ši programa yra skirta kultūros ir meno darbuotojams ir orientuota į praktinį kultūrinių paslaugų organizavimo ypatumų pažinimo gilinimą bei dalijimąsi gerąja patirtimi su kolegomis.

Programos dalyviai susipažino su Jonavos ir Gelgaudiškio kultūros centrų teikiamų paslaugų įvairove, dalyvavo diskusijoje prie apskrito stalo aptardami netradicinių veiklų organizavimo bendruomenės nariams ir svečiams galimybes, pasidalino darbo patirtimi bei aptarė bendradarbiavimo galimybes, aplankė Zyplių dvare įsikūrusį Zanavykų krašto muziejų, Griškabūdžio bažnyčią (architektūros paminklą), dalyvavo edukacinėje programoje „Teatralizuota ekskursija po Gelgaudiškio dvarą“.

Atrodo, ta pati Lietuva, dirbame tą patį darbą, bet kiekvienas kraštas turi savo darbo ypatumų, kiekvienas yra kažkuo įdomus ir šiek tiek kitoks. Tačiau visur kultūros centrų veikla orientuota į žmogaus kultūrinių poreikių tenkinimą ir meninio skonio lavinimą, laisvalaikio užimtumą, gal tik skiriasi kai kurios renginių ar veiklos formos. Taigi turėjome apie ką diskutuoti ir kuo dalintis.

Keliavome „Juventus“ sportininkus vežiojančiu autobusu, taigi ir reklamavome mūsų šauniąją krepšinio komandą, gėrėjomės žalumoje ir žieduose besimaudančiais Lietuvos vaizdais ir grįždami jau mąstėme, ką pamatyto ir išgirsto kūrybiškai pritaikysime savo darbe.

 

UKC informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: