Gruodžio 23-čiosios vakarą Utenos kultūros centras (UKC) kvietė į pozityvumu alsuojantį koncertą „Kalėdos kartu“, jau antrus metus iš eilės suvienijusį auksinius Lietuvos balsus Renatą ir Deividą (Deivį) Norvilus bei Vaidą Genytę. Šis šventinis koncertinis turas, kurio metu skamba ne tik populiariausios žinomų atlikėjų dainos, bet ir kalėdinės melodijos, ypatingas tuo, kad drauge su scenos profesionalais kiekviename mieste pasirodo vietinis choras. Šiemet sėkmė nusišypsojo UKC dainavimo studijai „Decima“ (vad. Gražina Kapčiuvienė).

 

Šventiniame koncerte, į kurį susirinko bemaž 300 uteniškių, skambėjo visiems puikiai pažįstamos dainos: „Geriausios Kalėdos“, „Krenta snaigės“, „White Christmas“, „Santa Claus is coming to Town“, „All I want for Christmas is You“, „Merry Christmas everyone“ ir kt. Šalyje gerai žinomi atlikėjai nestokojo geros nuotaikos, linkėjo uteniškiams šiltų ir jaukių švenčių. Charizmatiškajam Deiviui draugiją scenoje palaikiusios R. Norvilė ir V. Genytė suspindo elegancija – vakaro metu puošėsi viena už kitą gražesnėmis suknelėmis. Scenografija, kuriama vaizdais, šviesomis ir pirotechnika, sukūrė žiūrovams nepamirštamą šventę.

Kartu su žvaigždėmis gražiausias kalėdines dainas atlikusios ir audringų žiūrovų plojimų sulaukusios „Decimos“ vadovė G. Kapčiuvienė sakė, kad malonaus koncertinio turo „Kalėdos kartu“ prodiuserio skambučio sulaukė maždaug prieš mėnesį. „Utenoje yra ne vienas puikus choras, tačiau šiemet laimė nusišypsojo „Decimai“. Koncerto pavadinimas – „Kalėdos kartu“, todėl repertuaras turėjo būti šventinis. Tai reiškia, kad dainas, kurių mokėmės, galėsime dainuoti tik šventiniu periodu ir ateityje jų mūsų koncertinėse programose neliks, – teigė dainavimo studijos „Decima“ vadovė. – Dainos, kurias kolektyvo nariai turėjo išmokti per keturias savaites, yra gana sudėtingos, dauguma jų – angliškos. Privalėjau atsiklausti vaikų, ar jie sutinka papildomai dirbti, nes mūsų repeticijų laikas turėjo būti skirtas numatytiems kalėdiniams ir naujametiniams renginiams, konkursams“. Pasak G. Kapčiuvienės, decimiečiai nusprendė nepraleisti ne kasdien pasitaikančios progos scenoje pasirodyti su profesionaliais atlikėjais – uoliai repetavo, konsultavosi su už chorų pasiruošimą koncertams atsakingu dainininku Povilu Meškėla.

Atlikėjas Deivis negailėjo dainavimo studijai gražių žodžių už, jo teigimu, profesionaliausią pasiruošimą pasirodymui, o V. Genytė juokavo, kad per savo ilgametę karjerą nėra išleidusi nė vieno kompaktinio disko, kai tuo tarpu dvidešimtmetį gyvuojanti „Decima“ gerbėjams dovanojo net keturis albumus.

Deimantė KAZOKAITĖ

deimante@utenosdiena.lt 

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: