Vasario 9–12 d. Utenos kultūros centro darbuotojai – direktorė Asta Motuzienė, UKC Užpalių skyriaus meno vadovė Nijolė Navikienė ir UKC Leliūnų skyriaus kultūrinių renginių organizatorius Edmundas Gutauskas dalyvavo Lietuvos nacionalinio kultūros centro (LNKC) organizuotame seminare-stažuotėje Estijoje. Tai kvalifikacijos tobulinimo seminarų ciklas „Kultūros vadovų kūrybinė akademija“, jame dalyvavo 35 Lietuvos kultūros centrų vadovai ir kūrybiniai darbuotojai iš 16 savivaldybių. Seminaro Estijoje metu dalyviai buvo supažindinti su Estijos Respublikos savivaldybių modeliu vykdant regioninės kultūros politiką, su chorų, dainų ir šokių ansamblių, kultūros centrų asociacijos veikla bei finansavimu. Taip pat buvo pristatyta tautodailininkų, mėgėjų teatrų, folkloro sąjungų veikla įvairiuose Estijos regionuose. Aplankyti Marjamos, Talino „Salme“ ir „Nomme“, Kuresarės ir Kihelkonos kultūros centrai, kur buvo pristatyta  šių kultūros centrų sistema, dainų švenčių Estijoje organizavimo patirtis, Estijoje vykdoma kultūros politika, esama kultūros centrų situacija. Buvo keičiamasi informacija kultūros centrų politikos kūrimo, programų, įstatymų ir kitais abiems šalims aktualiais klausimais.

Tarptautinio seminaro-stažuotės Estijoje dalyvavimą vainikavo jungtinio Lietuvos kultūros centrų vadovų choro koncertas, vykęs Kihelkonos kultūros centre. Šis choras (jame dainuoja ir seminare dalyvavę Utenos KC darbuotojai), suburtas LNKC direktoriaus Sauliaus Liausos iniciatyva tik 2016 m. rudenį, jau turi paruošęs nemažą pluoštą tiek lietuvių kompozitorių klasikos, tiek šiuolaikinių autorių įdomių kūrinių.

„Kultūros vadovų kūrybinė akademija“ sėkmingai tęsia pradėtus mokymus, tuo siekdama kultūros darbuotojų profesionalaus tobulėjimo bei kultūrinės ir kūrybinės regionų plėtros.

 

Utenos kultūros centro informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: