Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė kartu su Lietuvos kultūros centrų asociacija, vykdančia tęstinį kvalifikacijos kėlimo projektą, balandžio 1–9 dienomis dalyvavo tarptautiniame seminare-kvalifikacijos kėlimo stažuotėje „Kultūros ir meno darbuotojų gebėjimų ir galimybių plėtra: tarptautinis kontekstas“. Seminaras-stažuotė vyko Vokietijoje, Bavarijos regione.

Seminaro dalyviai susipažino su didžiausio Europos Miuncheno kultūros centro Gesteig veikla, Bambergo savivaldybės kultūros skyriaus funkcijomis, vykdomais projektais, kultūros finansavimo mechanizmais, Ingolstad kultūros centro Neun veikla ir uždaviniais veikiant nedraugiškoje kultūrai aplinkoje.

Lietuvos kultūros vadovams teorinius ir praktinius užsiėmimus vedė Stefani Henkel –

Gesteig kultūros centro direktoriaus referentė, Agne Biugen – Miuncheno savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė, Oliver Will – Bambergo savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas, Ana Schierman – Bambergo Liaudies universiteto direktorė, Kristin Schellersheim – Ingolstad kultūros centro Neun direktorė ir kiti. Lietuvos kultūros centrų vadovai turėjo unikalią galimybę ne tik susipažinti su įdomiausiai dirbančių Vokietijos kultūros centrų ir Liaudies universitetų veikla, jų vykdomais projektais, technine baze, Vokietijos kultūros politikos ir kultūros sistemos finansavimo prioritetais, bet ir pristatyti Lietuvos kultūros centrų veiklą ir įdomiausius projektus, aptarti kultūrinio bendradarbiavimo galimybes, ateities planus ir perspektyvas.

 

UKC informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: