Laikas
  • 2017-09-28 18.00 val.
Vieta Kultūros centro didžioji salė
Bilieto kaina
Bilieto kaina

Meilės sapnas. Italų klasikinių dainų ir romansų vakaras

DONATO RAVINI, tenoras, Italija

Styginių kvartetas ARCHI QUARTETT, Lietuva

Vitalija Makrickienė (smuikas), Ginta Kriščiūnaitė (smuikas), Mantas Makrickas (altas), Mykolas Rutkauskas (violončelė), dalyvauja Donatas Butkevičius (kontrabosas)

VIGAILĖ KARPAVIČIŪTĖ, koncerto vedėja, Lietuva

 

Italų tenoras, pritariant styginių kvartetui, žadins romantines svajas

Tenoras ir meno vadovas Donato Ravini iš Italijos ir styginių kvartetas „Archi Quartett“ (Lietuva) rugsėjo 28 d. Utenos kultūros centro koncertų salėje surengs Lietuvos publikos pamėgtą italų klasikos ir neapolietiškų dainų koncertą „Meilės sapnas“.  Programoje – žinomos pasaulyje italų klasikinės dainos: Marechiare, Sogno, O sole mio, I te vurria vasa, Parlami d‘amore Mariu ir daugelis kitų. Pagrindinė koncerto tema – meilė moteriai ir jos grožiui. Programos kūrėjas D. Ravini pristato neapolietišką poeziją ir italų bei neapoliečių kompozitorius: F.P. Tosti, E.Di Capua, S. Di Giacomo, V. Russo bei daugelį kitų Italijos kūrėjų, kūrusių prieš daugiau nei šimtą metų. Dainų poetai išaukština moters išorinį grožį. čia moteris vadinama gėlių vardais – mėta, granato žiedu, rože, ji yra žvaigždė, saulė, įkvėpimas, taip pat pabrėžia ypatingą moters vidinę jėgą, kurią jai suteikia meilė – ten, kur žengia moteris – pražysta gėlės, virpa oras, ten, kur ji yra – gimsta meilė. Šiose dainose ir romansuose atsispindi ir itališkas peizažas bei Italijos menas – architektūra, miestai. Jie įkvėpė įvairių epochų ir tautybių menininkus – nuo Mozarto ir Wagnerio iki Wilde ir Goethe, iki Rubenso ir Dure. Emocingos, aistringos dainų melodijos pažadins ne vieno klausytojo romantinius jausmus, o įtaigus atlikėjo balsas leis užsimiršti ir mėgautis muzika. Tenorui akompanuos penki fantastiški muzikantai, grojantys Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Donato Ravini, tenoras, meno vadovas (Italija)

2002 m. baigė tarptautinę G. Forzano muzikos ir teatro akademiją Italijoje ir pradėjo dainuoti solo. Jo vokalo mokytoju buvo žinomas Italijos baritonas maestro Lino Puglisi. Menininkų bendradarbiavimas truko dešimtmečius, jie tapo artimais draugais.  Tenoras dainavo ir kūrė koncertuose su Italijos ir užsienio atlikėjais: Silvano Agosti, Carlo Di Cristoforo, Antonio Pergolizzi, Alla Popova, An Sungmin, Ohgeon Yoon, Robertu Bliškevičiumi, Naomi Fujiya, M.Franchina bei daugeliu kitų.

2015 m. Donato pradėjo bendradarbiavimą su lietuve Vigaile Karpavičiūte, kurią sutiko vienos iš savo muzikinių kelionių metu. Ji tapo bendrų koncertų prodiusere. Kartu su Vigaile jie sukūrė keletą nuostabių programų ir suorganizavo dešimtis puikių koncertų Lietuvoje. Juose tenorui akompanavo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas maestro Martynas Staškus ir kamerinis orkestras. Graži itališkų klasikinių dainų programa “Meilės sapnas” tęsia savo kelionę ir šiais metais bus pristatyta Latvijoje, Siguldos koncertų salėje “Baltais Flīģelis”.

  1. Ravini dainavo su kitais žymiais Lietuvos atlikėjais iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro – su operos žvaigžde Joana Gedmintaite ir pianistu Aleksandru Vizbaru, dirigentu Robertu Bliškevičiumi ir “Modus” orkestru, pianistu Linu Dužinsku. Dainininko repertuare mėgstami klasikos herojai iš populiarių ir nesenstančių kūrinių, sukurtų Italijos bei kitų šalių kompozitorių: G.Verdi, G.Puccini, G.Donizetti, G.Rossini, V.Bellini, G.Bizet, W.A. Mozart,J. Massenet, F.Lehar ir kitų.

 

Styginių kvartetas “Archi quartett” (Lietuva)

Vitalija Makrickienė (smuikas), Ginta Kriščiūnaitė (smuikas), Mantas Makrickas (altas), Mykolas Rutkauskas (violončelė) bei Donatas Butkevičius (kontrabosas)

 

Kvarteto “Archi Quartett” nariai – tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) absolventai. Šiuo metu groja Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoniniame orkestre. Atlikėjai aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime, kaip įvairių ansamblių, projektų nariai ar solistai. Studijų metais – 2006 m. susibūręs ansamblis po metų tapo tarptautinio konkurso Druskininkuose „Muzika be sienų“ laureatu bei buvo apdovanotas ministro pirmininko padėkos raštu už nuopelnus Lietuvos kultūrai. Tais pačiais metais kvartetas stažavosi Prancūzijoje Saintes mieste vykusiuose klasikinės muzikos interpretacijos kursuose. Kvartetas tobulinosi pas įvairius kamerinės muzikos profesorius: P.Schuhmayer, W.Kloss, Z.Livschitz ir kitus.

Donatas Butkevičius (kontrabosas) yra Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro artistas.

 

„Klasikos degustacija“ ir Vigailė Karpavičiūtė, prodiuserė (Lietuva)

Vigailė turi 20 metų darbo patirtį: vadybininkės, rinkodaros specialistės ir reklamos bei viešųjų ryšių kūrėjos. Ji inicijavo ir įgyvendino šimtus įdomių, sėkmingų projektų, bendradarbiavo su Lietuvos ir tarptautinėmis kompanijomis. V. Karpavičiūtė yra kompanijos „Klasikos degustacija“ įkūrėja, kompaniją įkurti ją įkvėpė Donato. „Klasikos degustacija“ kuria ir organizuoja klasikinės muzikos koncertus ir meno projektus Lietuvoje ir pasaulyje.

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: