Šiemet pirmą kartą Lietuvoje rengiamas vaikų, jaunimo bei suaugusiųjų dainų ir šokių ansamblių konkursas „Jievaro tiltas“ ne tik padės išrinkti geriausius kolektyvus, bet ir įpareigos juos geriau pasirengti jau kitąmet vyksiančiam vienam įspūdingiausių Lietuvos dainų šventės renginių – Ansamblių vakarui.

Jau šį savaitgalį „Jievaro tiltas“ į Uteną sukvies gausų būrį liaudies šokio, dainos ir muzikos mylėtojų – laureatų vardą pelnyti sieks net aštuoni geriausi vaikų ir jaunimo dainų ir šokių ansambliai iš visos Lietuvos. Konkurse taip pat bus renkamas geriausiai pasirodęs liaudies instrumentų orkestras, liaudiškos muzikos kapela, šokėjų grupė, choras ar vokalinė grupė.

Lapkričio 18–19 d. Utenos kultūros centre  varžysis Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, Lietuvos edukologijos universiteto dainų ir šokių ansamblis „Šviesa“, Panevėžio dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis“, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis ,,Ugnelė“, Vilkaviškio muzikos mokyklos liaudies dainų ir šokių ansamblis „Siaustinis“, Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis“, Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansamblis „Žirginėliai“, Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“.

Gruodžio 2 d. konkursas vyks Vilkaviškio kultūros centre. Čia pasirodys suaugusiųjų dainų ir šokių ansambliai: Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Jūra“, Telšių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Mastis“, Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“, Alytaus miesto liaudies dainų ir šokių ansamblis „Dainava“, Kirtimų kultūros centro tautinių šokių ansamblis „Vilniaus Pynimėlis“,Vilniaus universiteto alumni dainų ir šokių ansamblis „Jievaras“.

Ansamblius, atsižvelgus į tinkamą ir menišką šokių kompozicijų, muzikos kūrinių atlikimą, programų kūrybiškumą ir originalumą, vertins Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta ekspertų komisija: Lietuvos edukologijos universiteto profesorė, Lietuvos dainų švenčių meno vadovė Laimutė Kisielienė, Klaipėdos universiteto docentė Irena Nakienė, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos docentė kompozitorė Zita Bružaitė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorius Kęstutis Lipeika, Vilniaus mokytojų namų mišraus choro „Bel canto“ meno vadovas Egidijus Kaveckas ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro Choreografijos poskyrio vadovė Živilė Adomaitienė.

2018 m. liepą vyksianti jau 20-oji dainų šventė „Vardan tos…“ skiriama Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Tradiciškai Kalnų parke vyksiantis liaudiškus šokius, dainas, įvairiais liaudies instrumentais atliekamą muziką jungiantis Dainų šventės Ansamblių vakaro teatralizuotas koncertas atspindės valstybės pamato kertinius akmenis – tapatybę, šeimą, darbštumą ir meilę Tėvynei.

Daugiau informacijos:

Jolanta Kisielytė­­­­-Sadauskienė,

tel.: (8 5) 261 2939,  8 698 79 115

 

LNKC Kultūros informacijos poskyris

Eglė Ladigienė, tel. (8 5) 261 4763

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: