Lukas Geniušas – vienas garsiausių lietuvių pianistų pasaulyje. Apie savo pašaukimą jis sako: „Toks mano likimas – gimti šeimoje, kurios 80 procentų kelių kartų narių yra muzikantai. Sunku buvo priešintis tokiam lemties balsui“. Kelyje link muzikos Olimpo pianistą lydėjo sėkmė daugelyje konkursų. Vienas ryškiausių pianisto pastarųjų metų laimėjimų – 2015 m. pelnytas sidabro medalis prestižiniame XV tarptautiniame Piotro Čaikovskio konkurse Maskvoje. Tarptautiniuose konkursuose laimėti sidabro ir aukso medaliai įtraukė pianistą į nesibaigiančias koncertines keliones po visą pasaulį, jam atsivėrė keliai į prestižinius muzikos festivalius ir koncertų sales nuo Paryžiaus iki Tokijo, nuo Montevidėjaus iki Toronto. L. Geniušas per sezoną sugroja daugiau negu 70 koncertų. „Spindesys ir branda, nugalėtojo talentas ir gili interpretacija“, – taip pianisto pasirodymą 2016 m. apibendrino įtakingas Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“…
Luko Geniušo biografiją puošia pasirodymai su žymiausiais orkestrais – Toronto simfoniniu, Prancūzijos radijo filharmonijos, Sankt Peterburgo filharmonijos, Birmingemo simfoniniu orkestrais, kameriniu orkestru „Kremerata Baltica“, pianistas jau yra bendradarbiavęs su tokiais dirigentais kaip Vladimiras Ziva, Saulius Sondeckis, Romanas Kofmanas, Dmitry Liss, Jonathan Darlington, Tadeusz Wojciechowski.
Luko Geniušo repertuaras itin platus – apima sudėtingiausius kūrinius fortepijonui nuo klasikinės muzikos šedevrų iki šių laikų muzikos, ypatingą vietą jame užima rusų romantikų fortepijoninė kūryba. Pianistas neapsiriboja solisto amplua, bet noriai pasirodo ir kamerinių ansamblių sudėtyse, jam įdomu prikelti iš užmaršties retai atliekamus kūrinius ar imtis naujai sukurtų opusų premjerų. L. Geniušas yra vienas iš artistų, atstovaujančių Toronte įkurtą filantropinį projektą „Looking at the stars“, siekiantį populiarinti akademinę muziką kalėjimuose, ligoninėse, globos namuose ir kitose įstaigose, kuriose esantys žmonės neturi galimybės gyvai klausytis koncertų.
Menininkas žavi klausytojus ne tik įspūdingu virtuoziškumu, bet ir stilingumu, intelektualia ištarme, temperamento, emocijų ir logikos derme.
Pasaulinį pripažinimą pelniusio pianisto Luko Geniušo rečitalį išgirsime 2019 m. kovo 11 d. 19 val. Utenos kultūros centre.

Informaciniai rėmėjai: portalas „Regionų naujienos“, portalas udiena.lt, laikraščiai „Reikia“, „Panevėžio balsas“, „Rokiškio sirena“, „Utenis“, „Utenos apskrities žinios“, „Utenos diena“, „Anykšta“, Jonavos „Naujienų“ laikraštis, Utenos radijas, radijo stotis „Pulsas“,
Panevėžio dienraštis „Sekundė“, žurnalas „Aukštaitiškas formatas“

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: