Kovo 23-čiąją Varėnos kultūros centre vykusioje XIV Lietuvos mėgėjų teatro šventėje „Tegyvuoja teatras“ buvo nominuoti 75 ryškiausieji mėgėjų teatro kūrėjai iš 50 spektaklių, dalyvavę XXIV Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų apžiūroje-šventėje „Atspindžiai“ ir Dainų šventės Teatro dienoje „Sau, tautai, žmonijai“. Buvo apdovanoti geriausieji Lietuvos mėgėjų teatrų režisieriai, aktoriai, dramaturgai, scenografai. Visiems nominuotiesiems įteikti Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos diplomai, o laureatams – ir prestižiniai Metų apdovanojimai – „Tegyvuoja teatras“ statulėlės.
Džiugu, kad nominacijoje Ryškiausias sezono debiutas laureato diplomą pelnė Utenos kultūros centro „Zuikio Puikio“ lėlių teatro vaikų studija, vadovaujama režisierės Janinos Baldauskienės, už lėlių spektaklį J. Radzevičiaus „Skruzdėlė Atsiskyrėlė“. Studija dirba dar tik trečius metus, o jau pasiekė gražių rezultatų ir tapo vaikų lėlių teatru „Skruzdėlytė“.

UKC „Žaliaduonių“ teatro aktorius Algirdas Barčys (vyresnysis) pripažintas Ryškiausiu sezono aktoriumi ir apdovanotas „Tegyvuoja teatras“ statulėle už Tėvo vaidmenį spektaklyje „Už tave to padaryti negaliu“, o šio spektaklio režisierius ir pjesės autorius Šarūnas Kunickas pelnė diplomą už Ryškiausią nacionalinės dramaturgijos interpretaciją.

Sveikiname!

     

Nuotraukose: „Skruzdėlytės“ teatro aktorės, „Tegyvuoja teatras“ šventė

Utenos kultūros centro informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: