Maestro Adolfas Driukas, nors jau peržengęs 90-uosius savo gyvenimo metus, kūrybingai tebedirba Utenos kultūros centre su meno kolektyvais. Daugiau nei 70 kūrybinio darbo metų Utenoje ir Utenos krašte buvo įkūręs daugybę vokalinio ir instrumentinio žanro kolektyvų: chorų, kapelų, vokalinių ir instrumentinių ansamblių, dainų ir šokių ansamblį. Daugelį metų maestro dirbo ir pedagoginį darbą – Utenos muzikos mokykloje išugdė gražų būrį akordeono klasės ir kitų instrumentalistų. Su savo vadovaujamais meno kolektyvais buvo ne tik visų rajono, apskrities ir šalies dainų švenčių dalyvis, bet ir rajono dainų švenčių vyriausiasis dirigentas. Be to, jis kuria muziką bei instrumentuotes, orkestruotes įvairių žanrų meno kolektyvams, yra išleidęs knygų.
1969 m. Adolfas Driukas įkūrė vyrų chorą „Aukštaičiai“, keletą dešimtmečių garsinusį Utenos vardą šalyje ir už jos ribų. Jau ne vieną dešimtmetį maestro vadovauja Utenos kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių mišriam chorui „Ainiai“, įkūrė styginių kvartetą „Arcato“ bei vyrų ansamblį „Aukštaičiai“.
Džiaugiamės kad galėjome pagerbti maestro už viso gyvenimo kultūrinę ir kūrybinę veiklą taip, kaip turbūt dar nėra pagerbtas nė vienas kultūros darbuotojas. Specialiai buvo pagaminta vardinė lentelė su maestro nuotrauka ir jo muzikinio rankraščio fragmentu. Ši vardinė lentelė skelbia, kad atidaryta Maestro Adolfo Driuko muzikinė galerija. Utenos kultūros centras tikisi, kad šis neeilinis pavyzdys įkvėps ir kitus pagerbti savo kultūros darbuotojus.

Utenos kultūros centro informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: