Sausio 13 d.
10.00 ir 12.00 Vaidybinio filmo „Mes dainuosim“ premjera (90 min.)
N-13. 7–12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda
Kultūros centro didžioji salė

Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva
Trukmė:  90 min
„Mes dainuosim“ – tai vaidybinis pilnametražis filmas, apie 1991 metų Sausio 13 – osios įvykius Lietuvoje. Filmas pasakoja kelių šeimų istoriją, sausio 12-osios vakarą skubėjusių iš Ignalinos, Klaipėdos, Kauno ir Medininkų, kad galėtų prisidėti ir ginti savo šalies vardą Vilniuje, prie Televizijos bokšto ir Parlamento rūmų. Jie norėjo kartu dainuoti tautines giesmes, sutikti bendraminčius, palaikyti vieni kitus ir kovoti už savo teisėtai išrinktą valdžią ir Lietuvos Respublikos nepriklausomybę.

Filme bus atkurtas ankstus Sausio 13-osios rytas, kai Sovietų kariuomenė panaudojo jėgą prieš taikius ir nekaltus protestuotojus, buvo nužudyta trylika žmonių, daugybė sužeistųjų ir perpildytos ligoninių palatos. Filmo laidotuvių scenos primins graudžius įvykius Vilniaus katedros aikštėje ir paskutinėje laisvės gynėjų kelionėje į Antaklanio kapines.

„Mes dainuosim“ – tai filmas apie žmonių drąsą ir bebaimes pastangas kovojant už laisvą ir nepriklausomą šalį.

Režisierius: Robert Mullan

Vaidina: Ramunė Skardžiūnaitė, Darius Petkevičius, Liubomiras Laucevičius, Šarūnas Zenkevičius, Tauras Čižas, Perlis Vaisieta, Justas Vanagas, Janina Gudzinevičiūtė-Radaitienė, Agnė Sunklodaitė, Dovilė Karaliūtė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: