aguonele0012012 m. Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansambliui „Vieversa“ buvo gausūs darbais ir turtingi apdovanojimais.Todėl vadovų vardu norėčiau padėkoti visiems ansambliečiams – šokėjams, dainininkams, muzikantams – už jų atsakingą darbą repeticijų metu, už kantrybę, už susiklausymą puoselėjant tautinį meną. Taip pat norėčiau padėkoti Seimo narei M. Petrauskienei, buvusiam LR Seimo nariui E. Pupiniui, rajono savivladybės merui A. Katinui, pavaduotojui V. Valinčiui, Kultūros centrui, UAB „Alauša“ už moralinę ir materialinę paramą organizuojant tarptautinį festivalį „Po vasaros dangum“ ir dalyvaujant tarptautiniuose festivaliuose Ispanijoje ir Sicilijoje. Dėkoju dalyvių tėveliams už jų rūpestį, meilę, atsakomybę, ištartą gerą žodį. Linkime, kad Jūsų asmeniniame gyvenime visada klestėtų gėris, kad visus Jūsų darbus lydėtų sėkmė.
2011 m. spalio mėn. nuskambėjus Kultūros centro šokių ir dainų ansamblio „Vieversa“ 15-mečio šventės paskutiniams akordams panirome į naujus projektus, koncertus, festivalius. Ansambliui svarbiausias apdovanojimas – respublikinis vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansamblių konkursas „Aguonėlė“, kuriame už savo programą buvome apdovanoti I laipsnio diplomu ir pelnėme laureato vardą. Šis konkursas organizuojamas kas keturi metai, todėl labai atsakingai ruošėm programą, kad ji būtų ir įdomi, ir turininga, ir atspindėtų mūsų krašto puoselėjamas tautinio meno tradicijas.

„Vieversos“ ansamblis šiais metais dalyvauja tarptautiniame projekte „Baltas Paukštis virš Aukštaitijos ir Latgalos“. Dirbome ir ilsėjomės stovykloje su latvių šokių kolektyvu „Gaida“ ir paruošėme bendrą koncertą Alantoje.
Respublikinėje Moksleivių dainų šventėje dalyvavo virš šimto mūsų ansamblio šokėjų ir dainininkų.
Gegužės mėn. ansamblis paruošė naują programą Šeimos dienai ir suorganizavo tarptautinį festivalį „Po vasaros dangum“, kuriame dalyvavo svečiai: Čiuvašijos Respublikos vaikų šokių ansamblis „Suvariata“, lenkų šokių ansamblis „Perla“ iš Nemenčinės, Preilių m. šokių ansamblis „Gaida“, Švenčionių meno mokyklos šokių ansamblis „Aukštaitukas“. Ansamblio dalyviai aktyviai dalyvauja ir Kultūros centro renginiuose.

Roberta Macelienė
Ansamblio meno vadovė ir choreografė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: