10366061_10204120078909994_3021526281108887489_n 10150637_10204120109030747_6680666306778900864_nPaskutiniąją šiųmečio pavasario dieną Kultūros centro „Žaliaduonių“ teatras dalyvavo aštuonioliktajame kartų teatrų festivaliyje „Pienės pūkas 2014 – K. Donelaičiui“. Festivalis visuomet buvo rengiamas  Skapiškio kultūros namuose ir jų prieigose, o šiemet pirmąkart papuošė Kupiškio miesto šventę. Atidarymo ceremonija buvo surengta prie Kultūros centro esančiame slėnyje ant Kupos pakrantės.
Atidarymo metu buvo pristatyti visi festivalio dalyviai – teatrai iš Vilniaus, Utenos, Zarasų, Kudirkos Naumiesčio, Palangos, Kauno, Kupiškio, Skapiškio, Alizavos, Laičių. Visus juos festivalio sumanytoja ir puoselėtoja Vita Vadoklytė pristatė, pasveikino ir papuošė festivalio atributika.
Kupiškio rajono savivaldybės meras Jonas Jarutis, kalbėdamas, kad Kupiškyje vis dar galima atrasti naujų vietų kultūrinio gyvenimo paįvairinimui, taikliai pastebėjo, kad pilnametystės Skapiškio teatrų festivalis sulaukė būtent Kupiškyje. Visiems šventės dalyviams, aktoriams ir žiūrovams meras labai nuoširdžiai palinkėjo: „Būkit sveiki ir laimingi!“
Susirinkusiems buvo padovanotas įspūdingas reginys – iš anapus Kupos, kaip Kristijono Donelaičio laikais iš Mažosios Lietuvos į Lietuvą, aidint lietuviškoms dainoms, valtimi keliavo kultūros ir šviesos nešėjai – K. Donelaičio balsu prabilęs aktorius Ramūnas Abukevičius ir gausus teatralų būrys.
Taip jungtiniam Lietuvos regionų teatrų spektakliui „Metai Kupiškyje“ apsijungė šie teatrai: Utenos „Žaliaduonių“, Zarasų kultūros centro mėgėjų teatras, Kudirkos Naumiesčio kultūros centro „Savi“, Palangos „Grubusis“ teatras, Kauno Šv. Mato gimnazijos „Kubas“, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos teatras, Alizavos pagrindinės mokyklos lėlių teatras, Kupos pradinės mokyklos lėlių teatras „Rygailio“, Vilniaus kultūros centro teatras „Elementorius“, Skapiškio „Stebulė“ ir „Ku-kū“.
Po jungtinio spektaklio vyko dainuojamosios poezijos vakaras, kuriame dalyvavo Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis ir Aidas Giniotis. Naktį buvo rodomas dokumentinis-vaidybinis filmas  „Donelaitis. XVIII a. Mažosios Lietuvos tautinis kostiumas“ ir buvo galima susitikti su filmo kūrybine grupe: režisieriais R. Abukevičiumi ir I. Kurklietyte, operatoriais ir aktoriais.
Utenos kultūros centro informacija
Nuotraukos Violetos Develienės

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: