img0012014 m. Lietuvos Dainų šventei „Čia – mano namai“ Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“ pradėjo ruoštis labai anksti. Sėkmingai praėjus apžiūroms, prasidėjo Ansamblių vakaro „Krantai Nemunėlio“ repeticijos. Visi respublikos ansambliai gegužės 25 ir birželio 8 dienomis rinkosi Vilniuje Kalnų parke. Repeticijų metu sujungti kūriniai buvo parodyti Alytaus miesto šventėje (birželio 13 –14 d.). Ansamblių vakare skambėjo per 30 kūrinių, iš jų net 23 naujai sukurti šiai programai. Į Alytų „Vieversos“ ansamblis vyko keturiais autobusais: šokėjai, choras, kapela – iš viso 138 dalyviai. Dėl nepalankaus oro, teko dirbti ekstremaliomis sąlygomis, koncertas iš amfiteatro buvo perkeltas į Alytaus areną.
Birželio 29 d. „Vieversos“ ansamblis išvyko į Dainų šventę. Ansamblių vakaro teatralizuotas koncertas bus išties įspūdingas: kuriami žibantys vainikai, projekcijos, šviesos ir lazerių efektai… tačiau ir nepaprastai sudėtingas, nes labai daug atributikos, rekvizitų. „Vieversos“ jaunimas atstovauja net trims regionams: Aukštaitijai, Žemaitijai ir Klaipėdos kraštui, o jaunučiai šoka Dzūkijos dalyje. Ansamblio vadovė Roberta Macelienė dirba Lietuvos liaudies kultūros centro Ansamblių vakaro meno taryboje, yra Aukštaitijos dalies baletmeisterė. Šioje dalyje ji repetuoja „Sutartinių“ aikštės brėžinius, pagal Povilo Velikio muziką sukurtus „Šokį su suolais“ ir „Tulyda kabaldai“. Šiai šventei Roberta Macelienė sukūrė choreografiją K. Lipeikos išplėtotam lietuvių liaudies žaidimui „Voverėlė“, kuris bus atliekamas Dzūkijos dalyje.
„Dalyvavimas Dainų šventėje – tai didelė patirtis: susiklausymo, drausmės ir atsakomybės pamokos, o taip pat ir neapsakomas  džiaugsmas, – sako ansamblio meno vadovė Roberta. –  Vieniems ansamblio nariams ši šventė yra pirma, kitiems – paskutinė. Visiems linkime ištvermės, kantrybės, geros nuotaikos ir pačių maloniausių įspūdžių“.

Giedrė Katinienė
UKC metodininkė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: