100_0729Plungės kultūros centras didžiuojasi, kad kasmet būtent kovo 11-ąją dieną, organizuodamas tarptautinį liaudiškų šokių ir muzikos festivalį ,,Kovo 11-osios vaikai“, suvienija geriausius Lietuvos ir kitų šalių liaudies šokių kolektyvus bendriems pasirodymams ir sukuria ypatingą šventę plungiškiams ir miesto svečiams tuo pačiu prisidėdamas prie vaikų ir jaunimo pilietiškumo, patriotizmo ugdymo.

Šiais metais festivalis vyko X-ąjį, jubiliejinį kartą. Finalinį festivalio koncertą, kuris vyko Plungės kultūros centre, savo pasirodymais papuošė: Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių ansamblis „Kauškutis“, Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“, šokių ansamblis „Palavnitsi“ iš Bulgarijos, Minsko moksleivių namų vaikų ir jaunimo liaudies šokių ansamblis „Čabarok“ iš Baltarusijos, Latvijos Bauskės vaikų ir jaunimo centro šokių kolektyvas „Memelite“ bei festivalio šeimininkai Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Mažasis Suvartukas“ bei šokių ir dainų ansamblis ,,Suvartukas“.

Daugiau nei dvi valandas trukusi šventė, per 500 jaunųjų šokėjų, į salę netelpantys žiūrovai, netylantys aplodismentai, spalvingi ir charakteringi šokiai nepaliko nė vieno  abejingo, o tai dar kartą įrodė, kad liaudies muzika ir šokis daugelio lietuvių širdyse užima ypatingą vietą. Festivalio dalyvius ir žiūrovus sveikino Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis ir Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas, Plungės kultūros centro direktorius Romas Matulis.

 

Ansamblio „Vieversa“ informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: