Screen Shot 2016-02-27 at 12.03.21Šių metų vasario 23–25 dienomis Klaipėdoje, viešbutyje „Navalis“, vyko Lietuvos liaudies kultūros centro vykdomo projekto „Kultūra visiems“ (Nr. NOR-LT10-VRM-01-K-01-004) pirmieji mokymai – vadovų ir kultūros darbuotojų akademija. Utenos kultūros centras, kaip vienas šio projekto partnerių, į akademiją siuntė 3 savo įstaigos atstovus: Angelę Dikmonienę (Sudeikių skyriaus kultūrinių renginių organizatorę), Loretą Juškėnienę (Tauragnų skyriaus teatro „Mokas“ režisierę) ir Jolantą Grigonienę (kultūros projektų vadovę). Šios akademijos tikslas – tobulinti analitinio mąstymo ir kūrybiškumo įgūdžius.

Vadovų ir kultūros darbuotojų akademijoje paskaitas vedė 3 lektoriai. Pirmąją dieną akademijos dalyviai kartu su lektoriumu, konsultacinės grupės „Person premier“ konsultantu Tomu Staniuliu gilinosi į vadovavimo kultūrai ypatumus, vadovo ir lyderio vaidmenis organizacijoje, daugialypį komunikacijos procesą, šio proceso planavimą, jame dalyvaujančias interesų grupes ir jų svarbą, ritualų bei simbolių reikšmę komunikacijos procesui, organizacijai apskritai. Antroji akademijos diena su charizmatiškuoju režisieriumi Gyčiu Padegimu buvo skirta kūrybiškumo ugdymui per gilesnį  savęs, kitų, aplinkos pažinimą, organišką bendravimą. Trečiąją akademijos dieną „Person premier“ lektorė Nadežda Doronina Koltan kartu su akademijos dalyviais nagrinėjo pranešimo įvairioms auditorijoms ypatumus, streso valdymą, pranešimo psichogeografiją, nepatogių klausimų valdymą. Visas 3 dienas akademijoje dalyvavę kultūros įstaigų atstovai ne tik klausėsi teorinių paskaitų, bet ir aktyviai įsitraukė į praktines teorijos pritaikymo užduotis.

Kovo 1–3 dienomis Trakuose vyks antroji vadovų ir kultūros darbuotojų akademija. Į ją tobulintis vyks Utenos kultūros centro direktorės pavaduotoja kultūrai Regina Katinaitė-Lumpickienė bei istorinio šokio kolektyvo vadovė Donata Šeduikienė.

 

Jolanta Grigonienė

Kultūros projektų vadovė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: