Utenos kultūros centro moterų choras birželio 10–11 d. turėjo galimybę dalyvauti Klaipėdoje vykusioje Lietuvos vakarų krašto dainų šventėje, skirtoje Mažosios Lietuvos lietuvių dainų šventės 90-mečiui. Į šią neeilinę šventę atvyko 260 kolektyvų (apie 7000 dalyvių) iš visos Lietuvos. Tai parodo, kokia yra svarbi ši šventė Žemaitijos krašto žmonėms, o kartu ir visai Lietuvai, kaip Vydūnas yra pasakęs,   „Dainoje – atgimsta tautos dvasia“. Ir tai dar kartą patvirtina mūsų tautos gražią ir unikalią dainų švenčių tradiciją.

Šventės programa buvo įprasminta ne tik žygiu su pučiamųjų instrumentų orkestru, dainomis, bet ir liaudies bei šiuolaikinių šokių pasirodymais, liaudies ir pučiamųjų instrumentų muzika.

Chorų atliekamame repertuare – nemaža dalis gerai žinomų kūrinių: „Tautiška giesmė“, muz. ir žodž. V. Kudirkos;  „Kur giria žaliuoja“, muz. J. Gudavičiaus, žodž. K. Sakalausko-Vanagėlio; „Kur bėga Šešupė“, muz. Č. Sasnausko, žodž. Maironio; „Lietuviais esame mes gimę“, muz. S. Šimkaus, žodž. J. Zauerveino, ir t. t. Iš naujų atliekamų kūrinių, kurie sulaukė didelio klausytojų susižavėjimo, nuskambėjo „Vaka, vakulele“, muz. S. Petreikio, žodž. S. Petreikio ir U. Kleinauskaitės; „Kol kartu“, muz. L. Adomaičio ir G. Paškevičiaus, žodž. P. Žlabio, aranž. J. Jasinskio; D. Zakaro išpl.  l. l. daina „O kai sauliutė tekėjo“ ir t. t. Šventės pabaigai skambėjo visiems gerai žinoma daina – „Dieve, laimink Lietuvą“,  muz. G. Abariaus, žodž. G. Zdebskio, aranž. L. Abario, kurią dirigavo šventės organizatorius A. Šumskis.

Šventėje dirigavo gerai žinomi Lietuvos dirigentai: A. Dambrauskas, R. Girdzijauskienė, A. Girdzijauskas, K. Barisas, Z. Kariniauskienė, J. Kiaulakytė ir kiti.

Moterų choras grįžo su geromis emocijomis ir daina. Toliau ruošiamės artėjančiai 2018 metų dainų šventei „Vardan tos…“

 

Sandra Čipkutė

Moterų choro vadovė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: