Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo Nr. 07.1.1-CPVA-K-306-03-005 “Utenos kultūros centro scenos ir žiūrovų aptarnavimo įrangos įsigijimas Kultūros centro paslaugų plėtrai”.

Vykdytojas  Utenos kultūros centras
Regionas     Utenos r.

Projekto trukmė: 2019 m. kovo 22 d. – 2021 m. lapkričio 30 d.
Priemonė    Modernizuoti viešąją ir privačią kultūros infrastruktūrą
Prioritetas   7 PRIORITETAS. Kokybiško užimtumo ir dalyvavimo darbo rinkoje skatinimas
Kvietimo kodas  07.1.1-CPVA-K-306-03

 

Projekto metu Utenos kultūros centre siekiama modernizuoti šiuolaikinių visuomenės poreikių neužtikrinančią kultūros infrastruktūrą, sudaryti sąlygas siekti aukštesnės kultūros paslaugų kokybės ir jų prieinamumo, kurti didesnę teikiamų paslaugų pridėtinę vertę ir paklausą, skatinant papildomus lankytojų srautus Utenos mieste. Projekto tikslas – modernizuoti Utenos kultūros centro scenos techniką ir kitą įrangą, kuri padėtų geriau aptarnauti vidaus ir lauko renginius, plėtoti Utenos kultūros centro paslaugas ir tokiu būdu pritraukti daugiau lankytojų. Projekto metu ketinama įsigyti scenos techniką ir žiūrovų aptarnavimo įrangą, mobilią sceną, papildomos mažagabaritinių scenų garso ir šviesos įrangos, neįgaliųjų taką, kino įrangą.Tiesioginę naudą iš numatomo įgyvendinti investicijų projekto gaus Utenos miesto ir rajono savivaldybės gyventojai, taip pat regiono, nacionaliniai ir užsienio svečiai, kurių tikslas yra tenkinti kultūrinio užimtumo poreikius.

PROJEKTO REZULTATAI
Siekiant modernizuoti Utenos kultūros centro scenos techniką ir kitą įrangą, kuri padėtų geriau aptarnauti vidaus ir lauko renginius, plėtoti Utenos kultūros centro paslaugas, įsigyta: šviesos ir garso įranga, kino ir audio projekcinė įranga, filmavimo ir fotografavimo įranga, mobili priekabos tipo scena, priekabos tipo operatorinė, keltuvas neįgaliesiems, baldai lauko renginiams (sulankstomi suolai, stalai, kėdės), palapinės, greito išskleidimo palapinės, nešiojami ir stacionarūs kompiuteriai, generatoriai, televizoriai, mobilios tvoros (kilnojami pėsčiųjų barjerai, surenkamos laikinos tvoros), minkštasuoliai.
ES struktūrinių fondų lėšų skiriamas finansavimas – 236 370,88 Eurų.