Vasario 4 d. lėlių teatro „Zuikis Puikis“ studijoje vyko edukacinė pamoka „Užgavėnių kaukės istorija. Pasidaryk kaukę pats“. Šiame užsiėmime dalyvavo Utenos miesto vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis“ 6–7 m. vaikų („Pelėdžiukų“) grupė su auklėtojomis.
Apie Užgavėnių kaukės atsiradimo istoriją, persirengėlius, personažus bei Užgavėnių tradicijas Lietuvoje susirinkusiems dalyviams pasakojo lėlių teatro režisierė Janina Baldauskienė. Praktinius užsiėmimus vedė ir mokė, kaip pasidaryti įdomią kaukę Kultūros centro dailininkės Falmira Sinicienė ir Kristina Maniušytė, o tautodailininkas Aurelijus Baldauskas parodė, kaip kaukės yra drožiamos iš specialių teatro lėlėms ir kaukėms skirtų medžiagų – putoplasto, minkšto medžio. Vaikai pirmą kartą pamatė, kaip gimsta kaukė drožėjo rankose įvairių peilių, gremžtukų pagalba. Vaikai turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis medžiagomis ir patys bandė daryti kaukes. Lėlių teatro studijoje užvirė darbas. Vaikai kirpo įvairias medžiagas, klijavo, piešė, dekoravo, spalvino. Pusantros valandos pamoka pralėkė greitai, nes visi plušėjo, fantazavo ir buvo laimingi išmokę kaukę pasidaryti patys.
„Linksmų Užgavėnių!“ – tarę vieni kitiems šio susitikimo dalyviai ir vedėjai išsiskirstė laukdami dar vienos pamokos, kuri vyks po savaitės.
UKC informacija

Adolfo Sinkevičiaus nuotr.

img035img039img042img043img036IMG_0640a

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: