auksiniai-feniksai-2016

Nuotr.  Uteniškių delegacija Auksinių Feniksų teikimo šventėje

2016 m. lapkričio 11 d. Vilniaus rotušėje iškilmingos ceremonijos metu jau penktą kartą įteiktos vienos iš didžiausių šalies kultūrinės bendruomenės – Lietuvos kultūros centrų asociacijos (LKCA) – apdovanojimų „Auksinis feniksas“ statulėlės.

Šiemet šiam prestižiniam apdovanojimui buvo pasiūlyta per penkiasdešimt pretendentų – tai rajonų merai, verslininkai, pramonės, verslo ir visuomeninės organizacijos, žurnalistai, vadybininkai, dvasininkai, meno kolektyvų vadovai, kultūros ir meno kūrėjai. Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos dalyvius pirmasis pasveikino LKCA prezidentas Romas Matulis, kuris pasidžiaugė šalies kultūros centrų nepaprastai svarbia ir reikšminga misija ir akcentavo, kad šiandien kultūros centruose vyksta daugybė svarių meno projektų, o juose dirbantys kūrėjai – tai šalies kultūros gerovės pamatas. Šiais metais nominacija „Geriausias metų kultūros ir meno kūrėjas“ skirta Gintarui Zareckui – Jurbarko kultūros centro kultūrinių renginių organizatoriui ir režisieriui;  nominacija „Metų kultūros mecenatas ar rėmėjas“ – verslininkams Aurelijai ir Aurelijui Rusteikoms; „Geriausiu metų kultūros centro partneriu“ paskelbtas Saulius Filipavičius – Troškūnų Švč. Trejybės parapijos klebonas; „Metų politiku“ tapo Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis; nominacija „Metų kultūros centro vadovas“ įteikta Janinai Ališauskienei – Šiaulių miesto kultūros centro „Laiptų galerija“ direktorei.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad „Auksinį Feniksą“ „Metų politiko“ nominacijoje 2014 m. yra gavęs ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.

 

UKC informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: