Respublikinis dainų ir šokių ansamblių konkursas „Jievaro tiltas“  vyko keliais etapais. Lapkričio 18–19 d. Utenos kultūros centre varžėsi akademinio jaunimo ir moksleiviško jaunimo dainų ir šokių ansambliai, o gruodžio 2 d. Vilkaviškio kultūros centre – suaugusiųjų dainų ir šokių ansambliai.
Kaip žinome, dainų ir šokių ansamblių sudėtyje yra šokėjų, dainininkų ir muzikantų grupės, kurios po konkurso taip pat buvo nominuotos.  Mūsų ansamblis „Vieversa“ savo amžiaus grupėje, kurioje dalyvavo 6 ansambliai, užėmė I vietą. Tačiau sulaukėme ir dar vienos džiugios naujienos – iš 6 papildomų nominacijų, kurios buvo skirtos 14 ansamblių, mūsų ansamblis gavo dar 3 nominacijas:

1.Geriausiam dainų ir šokių ansamblių konkurso „Jievaro tiltas“ solistui – ansamblio „Vieversa“ solistui Mindaugui Baliukevičiui;
2. Už geriausiai dainų ir šokių ansamblių konkurse „Jievaro tiltas“ atliktą 2018 m. dainų šventės „Vardan tos…“ Ansamblių vakaro „Tėvyne mūsų“ kūrinį „Karingo“ – ansambliui „Vieversa“;
3. Geriausiai dainų ir šokių ansamblių konkurso „Jievaro tiltas“ šokėjų grupei (ansamblis „Vieversa“).

Esame labai laimingi taip įvertinti ir vadovų vardu dėkojame visiems Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblio „Vieversa“  dalyviams už puikų pasirodymą šiame konkurse.

Laisvida Pakenienė, akompaniatorė

 

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: