Rugsėjo 15–18 d. Radailių dvare (Klaipėdos r.) vyko Lietuvos kultūros centrų asociacijos respublikinis projektas „Kultūros centrų paslaugų konkurencingumo didinimas“. Seminar -praktinio mokymo stovyklos „Kultūros organizacijų strateginis modeliavimas ir paslaugų konkurencingumo didinimas” darbe dalyvavo Lietuvos Respublikos kultūros ministras Š. Birutis, LR kultūros ministerijos Regionų kultūros skyriaus vedėja I. Seliukaitė, LLKC direktorius S. Liausa, LKCA prezidentas R. Matulis, Klaipėdos r. savivaldybės mero pavaduotoja R. Cirtautaitė, Klaipėdos r. savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas G. Bareikis, Lietuvos kultūros centrų direktoriai – LKC asociacijos lyderiai.

Kultūros ministras Š. Birutis, pasveikinęs seminaro dalyvius, kalbėjo apie kultūros politikos svarbą. Pasak ministro, kultūros sąvoka apima ne tik kultūros, bet ir švietimo, sporto, ekonomikos, socialinę ir kt. sritis. Viskas prasideda nuo kultūros, o valstybė yra tam, kad išlaikytų kultūrą. Ministras apgailestavo, kad kultūros politika vis dar nėra pati svarbiausia. O pasaulinių įvykių fone svarbu investuoti ne tik į karinę techniką, bet į kultūros politiką. Be kultūrinio sektoriaus bendruomenė netenka savo vaidmens, nes kultūra telkia žmones. Šiuo metu didžiausios kultūros problemos, pasak ministro, yra finansavimas ir darbuotojai. Jis priminė, kad nuo šių metų liepos 1 d. kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai padidėjo dviem bazinės mėnesinės algos dydžiais – 244 Lt. Šia linkme bus dirbama ir toliau.

LR kultūros ministerijos regionų kultūros skyriaus vedėja I. Seliukaitė kalbėjo apie prasidedantį naują paraiškų teikimo etapą Lietuvos kultūros tarybai. Jis turėtų startuoti spalio 1 d. Akcentavo, kad kiekviena kultūros įstaiga – kultūros centras, biblioteka, muziejus didesnį dėmesį turi skirti savo srities veiklai, nedubliuodama kitų įstaigų funkcijų.

LLKC direktorius S. Liausa pasidžiaugė įvykusia Dainų švente ir pasiektais rezultatais. Spalio mėnesį bus patvirtintos kolektyvų – Dainų šventės dalyvių – kategorijos.

Išvažiuojamojoje  praktinėje seminaro dalyje kultūros centrų vadovai lankėsi Klaipėdos rajono kultūros ir pramogų įstaigose: Gargždų, Vėžaičių, Judrėnų kultūros centruose, Judrėnų bendruomenės centre, S. Dariaus muziejuje, Radailių dinozaurų parke.

Teorinius ir praktinius užsiėmimus „Genčių lyderystė kultūros centrų vadovų darbe“ vedė intelektualaus fitneso klubų asociacijos prezidentas Jurijus Clavas.

Seminaro metu buvo aptarti rengiami dokumentai, pateikti pasiūlymai. Nutarta lapkričio 28 d. surengti LKC asociacijos ataskaitinį – rinkiminį susirinkimą Lazdijuose. Tą pačią dieną vyks nominacijos „Auksinis feniksas“ teikimo ceremonija.

Iš Aukštaitijos regiono seminaro darbe dalyvavo Anykščių KC direktorė D. Petrokaitė, Molėtų KC direktorė I. Narušienė ir Utenos KC direktorė A. Motuzienė

Šį projektą rengė LKC asociacija, finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: