Spalio 14 d. 18 val. Tarptautinio meno festivalio „Šiaurės pašvaistė 2014“ koncertas.

„Šiaurės pašvaistė-2014“ nutvieks Lietuvos rudenišką padangę

Netrukus po Lietuvos skliautu vėl įsižiebs “Šiaurės pašvaistė – 2014”. Kultūros ir meno projektų asociacija “ G&T Promotion“ visus džiaugsmingai kviečia į įstabų šešių Šiaurės ir Baltijos kraštų meno festivalį, kur trylika talentingų menininkų suvirpins mūsų širdis slėpiningu šiaurietiškų dermių grožiu.

Čia išvysime seniai pamiltus bičiulius iš Danijos, Farerų salų, Lietuvos ir naujuosius – iš Estijos, Suomijos bei Norvegijos. Visi jie – puikūs, pripažinti muzikantai, nuolat keliaujantys po pasaulį ir grojantys geriausiose koncertų salėse. Festivalio meno vadovas – Volkmaras Zimmermannas, dažnam gitaros gerbėjui senokai pažįstamas Danijos/Vokietijos muzikas, daugel metų džiuginęs mus originaliomis programomis su gabiausiais lietuvių menininkais.

SP_Algimantas Pauliukevicius

Šįkart išgirsime atpažįstamus ir visai negirdėtus Šiaurės ir Baltijos šalių kompozitorių kūrinius, kuriuos tarsi perlus į bendrą programos vėrinį suvėrė patys atlikėjai. Šalia J. Sibelijaus, E. Griego, N. Gade, V. Holmboe, nuskambės K. M. Karlseno, J. Halvorseno, H. Hallgrímssono, P. Jalkaneno, J. T Koskineno, J. Tamulionio, J Gaižausko kūriniai ir dvi specialiai šiam festivaliui sukurtos pasaulinės premjeros – estų kompozitoriaus Roberto Jürjendalo ir danų Svendo Hedegaardo, kurias pagros danų gitarų duetas.

SP_Jarvi trio 1

Be visuotinai pripažintų klasikinių ansamblių, kuriuose nuskambės fortepijonas, violončelė, altas, smuikas, išgirsime reto žavesio dešimties stygų gitaros ir bandonijos, gitaros ir vokalo, dviejų gitarų ansamblius.

SP_Kristian and Volkmar

Muzikantai draugiškai pakeliaus po Lietuvą, prisistatydami Širvintų, Utenos, Birštono ir Kauno meno mylėtojams, o į baigiamąjį koncertą pakvies Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje, kur visi be išimties pagros savo pačius gražiausius kūrinius.

Festivalio koncertas įvyks:

Spalio 14 d. 18 val. Utenos kultūros centre.

Dalyvaus muzikantai iš Estijos, Danijos ir Lietuvos.

 

Bilieto kaina: 5 Lt / 1,45 Eur

                      10 Lt / 2,90 Eur 

Kultūros centro didžioji salė

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: