1

Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su dviem partneriais iš Norvegijos – organizacija „Trondheim Vikinglag“ ir Biuskeriudo apskrities savivaldybe – bei šešiais Lietuvos – Utenos, Molėtų, Tauragės, Pasvalio, Lazdijų, Šiaulių rajono – kultūros centrais įgyvendina projektą „Kultūra visiems“, kurio tikslas – perimti gerąją Norvegijos Karalystės patirtį ir skatinti intensyvesnę kultūros sklaidą Lietuvoje.

Spalio 5–11 d. 15 projekto dalyvių iš Lietuvos viešėjo Trondheime, Norvegijoje. Organizacija „Trondheim Vikinglag“ yra atkūrusi senąsias vikingų tradicijas – amatus, drabužius, buitį ir t. t. Ji aktyviai užsiima edukacija, senųjų tradicijų populiarinimu. Šios kelionės metu projekto dalyviai susipažino su organizacijos veikla, vyko diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, susitikimai, mokymai. Seminarai vyko ne tik auditorijoje, bet ir liaudies buities muziejuje „Sverresborg Trondelag“, Mokslo muziejuje. Viena diena buvo skirta kelionei į Haggasetrą. Jos metu buvo kalbama apie tai, kaip žmonės ir gamta darė įtaką vieni kitiems per tūkstantmečius, kas iš šių procesų yra išlikę. Aptarti istorijos naratyvų kaip aktualių kontekstų pristatymo moderniai visuomenei būdai.

Laisvalaikiu norvegai supažindino su Trondheimo įžymybėmis – Nidaros katedra, arkivyskupo rūmais, Trondheimo prieplauka bei išskirtine Norvegijos gamta.

Šioje kelionėje dalyvavo Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė.

Spalio 15–19 d. į Norvegiją vyksta antra šio projekto dalyvių grupė, tarp kurių – Utenos kultūros centro projektų vadovė Jolanta Kuzmaitė.

Utenos kultūros centro informacija

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: