Lietuvai pagražinti draugija kartu su Lietuvos savivaldybėmis, pasitikdama Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį ir švęsdama draugijos įkūrimo 95-metį, birželio 15–19 dienomis rengia 20-ies dviratininkų žygį „Per žydinčią Aukštaitiją“. Žygis prasidės Panevėžyje prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, baigsis taip pat Panevėžyje Laisvės aikštėje.

Žygio metu bus kuriamas filmas. Jį vėliau pamatys pasaulio lietuviai ir kiti mūsų žemės žmonėsi kelionės aplink pasaulį metu. Kelionė, kurią organizuoja „Klajūnų klubas“, prasidės 2016 m. ir baigsis 2018 m. Gražiausi Lietuvos vaizdai, rajonų pasiekimai ir žmonės atspindės Lietuvą pasaulyje.

Uteną dviratininkų žygis „Per žydinčią Aukštaitiją“ pasieks birželio 16 d. Dviratininkai į Uteną atvyks iš Rokiškio, tad iškilmingai bus pasitikti Vyžuonose ir palydėti iki miesto. Utenos visuomenės susitikimas su žygio dalyviais bus rengiamas 17.30 val. prie Dauniškio ežero (šalia pontoninio tilto). Prie ežero įrengtoje scenoje uteniškius ir miesto svečius sveikins Lietuvai pagražinti draugijos valdybos pirmininkas Juozas Dingelis, kiti žygeiviai, taip pat Utenos rajono savivaldybės atstovai. Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir draugijos įkūrimo 95-mečiui paminėti bus surengtas nuotaikingas ir jaunatviškas koncertas, kuriame koncertuos Utenos  Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų orkestras „Cinkas“ (vad. Vytautas Latonas), Utenos šokių studija „Echo Dance“ (vad. Aidas Tijūnėlis), Utenos kultūros centro akustinės gitaros ir vokalo studijos muzikantai ir dainininkai (vad. Rimantas Sinica),  Utenos kultūros centro jaunimo choras „Sole“ (vad. Dalia Šaltenytė).

Tad uteniškius ir miesto svečius birželio 16 d. 17. 30 val. maloniai kviečiame į susitikimą su žygio „Per žydinčią Aukštaitiją“ dalyviais ir koncertą. Įsimintinai ir nuotaikingai pasitikime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio jubiliejų ir Lietuvai pagražinti draugijos įkūrimo 95-metį!

Utenos rajono savivaldybės administracija“

Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: